Blank

Roeland

de spreker

Motivational en Keynote spreker met een bergsport achtergrond. Door zijn studie in management te combineren met zijn succesvolle ervaringen en tegenslagen in de extreme bergen en op grote hoogte, kan Roeland vanuit zijn kennis en ervaring spreken en demonstreren hoe zijn geleerde strategien in verschillende situaties gebruikt kunnen worden: bij indiciduele verbetering, teamwork en leiderschap. 

Case study : een dag off-piste ski touren in het hooggebergte met een groep vrienden die een gids gehuurd hebben. 

De avond ervoor is er veel sneeuw gevallen: de klanten zijn super enthousiast, dat gaat een super poeder dag worden! Maar meer sneeuw betekent een groter risico  op lawines: voor de gids brengt dit veel risico met zich mee die hij moet identificeren en waarme hij om moet gaan. 

Image Description

Risico management in een vernderlijke omgeving

Met een weer bericht dat ee volgende storm voorspeld in de middag, moet de geplande route worden gewijzigd zodat de groep in meer beschut terrein onderweg is. Het weer wordt ter plaatse en tijdens de dag in de gaten gehouden en elke verandering wordt geanalyseerd en elke alternatieve route wordt bestudeerd.

Image Description

Gidsen is een multifunctionele rol: we zijn verantwoordelijk voor veiligheid, aanmoediging, motivatie, instructie en veel medeleven/persoonlijk gevoel.

Image Description

supporting achievement

Een client is wat trager en twijfeld op steil terrein. Zonder hulp zullen angst en een gevoel van onveiligheid de overhand nemen. Het identificeren en managen van het gevoel en ervaring van elke deelnemer is essentieel. Voor het plezier, succes en veiligheid van iedereen moeten we de zwakkere deelnemers aanmoedigen, de overenthousiaste temperen en ons richten op wat het beste is voor het team.

Image Description

Krachtig leiderschap laten zien

Sommige situaties vragen om duidelijke instructies die direct en zonder discussie uitgevoerd moeten worden door het team. De berggids moet een gevoel van belang overbrengen maar ook het vertrouwen van de groep behouden.

Image Description

The bergen zijn niet alleen een plaats voor fysieke uitdaging, ze zijn een omgeving waar de hele persoon gevormd wordt.

Image Description

Het creeëren van een klimaat waarin positief gevoel en coaching voorop staat.

Als het moeilijk/lastig wordt en het moraal van de groep afneemt, is de berggids de persoon die een atmosfeer creert waarin gerustelling een aanmoediging voorop staat, en ook door het geven van het goede voorbeeld dat ondanks moeilijke omstandigheden dit deel uitmaakt van de hele ervaring.

Inspiratie en motivatie

Andere mensen inspireren en motivatie creëren voor persoonlijke groei en het stellen van doelen.

We hebben niet veel nodig om als mens geïnspireerd te raken: een kleine vonk of idee kan ons vaak al op de goede richting brengen.

Tijdens mijn klim carrière ben ik op verschillende trips over de hele wereld geweest: van de K2 in Pakistan tot de Denali in Alaska, op 8163m in Nepal (zonder extra zuurstof) en ik heb mensen gegidst op verschillende routes in de Alpen en zelfs buiten de Alpen tot wel 7100m! De lessen die ik heb geleerd op deze grote bergen vertellen jou hoe jij om kan gaan met uitdagingen die veel te groot lijken: hoe ga ik om met druk van extreme verantwoordelijkheid, hoe bereid ik me voor op extreemgrote doelen die zo ver lijken.

Ik deel ook mijn gedachten over succes en ik neem je graag mee naar de momenten waar ik om moest gaan met mijn eigen angsten en hoe ik daar mee omging.

zakelijke lessen

Verbeteren van management vaardigheden zoals leiderschap, team management en risico analyse door ervaringen opgedaan in de bergen.

Veel management vaardigheden worden uitvergroot in de extreme wereld van de bergen: hier handelen we met beslissingen op leven en dood, en met extreme verantwoordelijkheden. De interactie met risico in de hoge bergen en de ervaring in de omgang met individuen en groepen, geven mij veel inzichten in leierschap, teamwork en hoe om te gaan met risico.

In combinatie met de ervaring in mijn eigen bedrijf en mijn opleiding in management wetenschappen, zijn deze inzichten erg bruikbaar voor organisaties en bedrijven.