Inspirerende Spreker

Zoveel meer dan ‘gewoon’ een verhaal: mooie verhalen die je inspireren, boeiende verhalen die je laten nadenken.

Lezingen, Inspiratie sessies & Workshops

Als spreker deel ik mijn ervaringen in de bergen met je en laat ik je genieten van de grootsheid van de bergen, de spanning op grote hoogte, de doelen en uitdagingen, maar ook de persoonlijke worsteling, verdriet en het omdraaien bij hele grote projecten.

  • Echte ervaring als berggids: een beroep met enorme verantwoordelijkheid en omgang met risico;
  • Echte ervaring op extreme bergen en grote hoogtes: K2, Everest, Manaslu, Eiger Noordwand, etc;
  • Echte ervaring als mens; door het werk als gids; werken met teams; werken met klanten onder extreem hoge druk en in extreem gevaarlijk situaties; werken met mensen tijdens coachings- en veranderprocessen.

Veel van deze punten zijn een directe spiegeling van processen in ons dagelijk leven, maar ook binnen leiderschaps- en teamprocessen. Met een geheel eigen kijk op dingen laat ik je nadenken over jezelf, jouw team en jouw manier van leiding geven. Altijd open, altijd vanuit mijn eigen voorbeeld.

Uiteraard worden lezingen op maat gemaakt, passend bij jouw organisatie.

‘Roeland weet op een inspirerende wijze het publiek de boeien.

Door zijn bevlogenheid en passie ga je helemaal op in zijn verhaal.’ 

 

Lezingen

Mooie beelden, interessante verhalen. Ik neem je mee naar de bergen, waar mijn werk zich afspeelt maar waar ik ook mijzelf uitdaag en doelen kan stellen.

Verhalen over grote beklimmingen, zoals de K2, Mount Everest, Manaslu, Denali, Peak Lenin, Eiger noordwand, etc. Verhalen over grote projecten, grote doelen, mooie uitzichten.

Maar ook verhalen over omdraaien, opgeven, tegenslag en verdriet.

Juist de eerlijke combinatie maken mijn verhalen zo sterk!

Inspiratie sessies

Sessies voor bedrijven, teams en/of professionals. Het echte verhaal, met daarbij de lessen die ik geleerd heb tijdens mijn werk en expedities.

Het beklimmen van hoge bergen en het werk met grote verantwoordelijkheid stript alle onnodige zaken van ons weg. De rest van de wereld lijkt even niet te bestaan, want we zijn bezig met ‘overleven’ in onze eigen omgeving. Status, opleiding, inkomen, en likes komen te vervallen en de kern van wie we zijn komt naar boven.

Ook komen processen zoals leiderschap, teamwork en risicomanagement tot de kern naar voren, zonder externe zaken. Als we bezig zijn met overleven, grote verantwoordelijkheid en een hoog risico, dan moeten deze processen goed zijn. Je kan je niet verschuilen in de bergen: je moet er staan, direct kunnen handelen en fouten durven te accepteren.

Processen worden in de bergen uitvergroot en gaan tot de kern: daarom is de bergsport de spiegel voor processen die in bedijven en organisaties aan de orde zijn.

Leiderschap & Teams

Wat wil men horen? Hoe ik een beter leider kan zijn en een beter team kan vormen. Maar waarom gebruiken we de ‘lessen’ van expedities daarvoor?

Als je naar mijn foto kijkt zie je precies waarom de al oude kijk op Leiderschap, Teams en bergsport niet klopt. Op grote hoogte klim je zelf: op grote hoogte houd je de hand van je team niet vast; op grote hoogte is redding nauwelijks mogelijk en dus ben je op jezelf aangewezen. Persoonlijk Leiderschap dus!

Waar sta jij voor? Voor een verhaal dat niet klopt maar wat goed klinkt, of de waarheid? Welke principes hanteer jij? Zullen we er samen naar kijken?

Risico management

Een mooie dag in de bergen; ik ben op stap met 2 gasten, we zijn onderweg naar de Allalinhorn (4027m). Een geweldig uitzicht, lekker zonnetje, mooie fysieke uitdaging. Maar mijn hoofd staat aan en andere gedachten spelen hier:

  • Blijft het weer zo?
  • Hoe gaat het met mijn gasten? Kunnen ze dit aan?
  • Welke technieken moet ik NU hanteren, zodat ik mijn gasten veilig naar boven en beneden krijg?

Wat zou er kunnen gebeuren? Waar moet ik NU aan denk, zodat ik dadelijk niet 300m naar beneden val??  Een andere manier van denken, 3 stappen vooruit. Met de grootste verantwoordelijkheid die er is: een mensenleven.

 

Workshops

Luisteren is leuk, maar zelf actief aan de slag gaan werkt nog veel beter! Dit kan tijdens en/of na een inspiratie sessie.

Zelf actief met de stof bezig zijn; brainstormen over de verschillende vragen; nadenken over datgene wat echt belangrijk is en dit ook delen met elkaar.

  • Opdrachten die de kern van jullie probleem raken;
  • Oefeningen die jouw/jullie spiegelen;
  • Gezamenlijke discussies.

Dit is mogelijk in samenwerking met PersonalPeaks.nl

Ik heb onder andere gesproken bij:

RoelandVanOss

info@roelandvanoss.com

+31 (0) 683835147

+33 (0) 601795667 (Whats'app)